Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 15 dag
masło 6 łyżek
galaretka cytrynowa 1/2 op
jajko 3 szt
cukier puder 1,5 szkl
brzoskwinie 1 puszka
ser biały 50 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik serowy

Herbatniki drobno kruszymy. 4 łyżki masła roztapiamy. Następnie pokruszone herbatniki łączymy z roztopionym masłem. Mokre okruszki ciasteczek przekładamy do małej tortownicy, wylepiamy nimi dno. Pieczemy 5-10 minut w temp. 180*C. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Ser trzykrotnie mielimy. Pozostałe masło ucieramy z cukrem pudrem oraz z żółtkami. Utarte żółtka łączymy ze zmielonym serem. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę oraz ubitą pianę z białek. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Następnie pokrojone brzoskwinie delikatnie dodajemy do masy serowej i mieszamy. Tak przygotowaną masę serową z kawałkami brzoskwiń wykładamy do tortownicy na pokruszone ciasteczka. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak