Sposób przygotowania

Biszkopt:
5 jaj,5łyżek cukru i 5łyżek mąki,łyżeczka proszku do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno dodając cukier,później dodajemy żółtka i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180stopniach.
Masło ucieramy na puszystą masę,dodajemy do niej powoli po trochu podgrzanej masy krówkowej, wykładamy na gotowego już biszkopta. Galaretkę rozpuszczamy w 4ooml wrzątku i mieszamy delikatnie z malinami,wylewamy na ciasto rozkładając maliny tak aby były na całej jego objętości. Wkładamy do lodówki lub jakiegoś innego zimnego miejsca aż galaretka stężeje.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszące :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    mmmm:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !