Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiedeńskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło roślinne 20 dag
jajko 12 szt
cukier 50 dag
mąka 60 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 dag
sok z wiśni 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiedeńskie

Tłuszcz utrzeć i stopniowo dodawać jajka ubite z cukrem oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać olejek arakowy, wymieszać i ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao a do drugiej soku z wiśni. Każdy kawałek upiec osobno ma blaszce wysmarowanej tłuszczem. Gotowe placki przełożyć polać sokiem z wiśni można również polać polewą kakaową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 03.01.2012 07:37
smakowitosci
mic 21.12.2011 18:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak