Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka od jajek 5 szt
cukier puder 25 dag
wiórka kokosowe 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Do naczynia włożyć białka od jajka, ustawić w rondlu z gotującą się wodą i ubić na sztywną pianę. Pod koniec dodać cukier puder, gdy masa stanie się gęsta, zdjąć naczynie wsypać wiórki kokosowe. Blachę wysmarować masłem i łyżeczką nakładać porcję piany w od stępach. Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni tak długo aż uzyskają złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 02.02.2012 19:14
nie znałem takiego pzrepisu,chyba szybki
Reda 20.12.2011 13:10
super
caralajna 19.12.2011 15:57
lubię kokosanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak