Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne udka w pieczarkach cebuli z oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 1 kg
pieczareki całe 1/4 kg
cebula 1 szt
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
masło
oliwki czarne Smak 4 łyżki
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne udka w pieczarkach cebuli z oliwkami

Udka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Nie gotujemy do końca udka nie mogą się rozgotować ,ponieważ będą jeszcze pieczone .Ugotowane udka wyciagamy odsączamy z rosołu . Do brytwanki wkładamy łyżkę masła ,udka i pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone pieczarki . Doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem .Lekko podlewamy i dusimy ok 10 -15 min .Gdy cebula będzie miękka dodajemy oliwki i wykładamy na talerz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.12.2011 23:10
świetnie wyglądają
aginaa 19.12.2011 20:52
pyszne
iziona 19.12.2011 16:58
Apatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak