Sposób przygotowania

Margarynę pokroić w kostkę,zagnieść z z mąką,70g
cukru,jajkiem,solą,cukrem waniliowym. Ciasto owinąć folią spożywczą i
wstawić do lodówki na 60minut. Następnie rozwałkować na posypanym
mąką blacie i za pomocą okrągłej foremki lub literatki wykrawać
krążki. Krążki rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 15 minut w temp.180stopni. Pozostały cukier rozgrzać na
gorącej patelni, skarmelizować. Dodać orzechy,wymieszać z
karmelem.Karmel orzechowy ponakładać na każde upieczone i ostudzone
ciastko. Brzegi ciastek zanurzyć w polewie czekoladowej. Położyć na
papierze do pieczenia i pozostawić do zastygnięcia.

Orzechy np.włoskich,laskowych,ziemnych,nerkowca,migdałów

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Bardzo ciekawy deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    słodziaki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    to jest pyszne
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale super delicje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !