Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
woda 1 litr
cukier 2 szklanki
cytryna 1 szt
cynamon do smaku
cukier waniliowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek w syropie

Obrany kabaczek lub cukinię bez środka z pestkami kroimy w kostkę. Cukier rozprowadzamy wrzącą wodą. Wrzucamy do syropu kabaczek i gotujemy na wolnym ogniu ok. pół godziny. Studzimy. Dodajemy sok z 1 cytryny, cynamon i cukier waniliowy i gotujemy jeszcze ok 20 min. Gorący wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, stawiamy do góry dnem i nakrywamy ręcznikiem do ostudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.10.2013 10:24
fajny sposób na kabaczka
romanrafal
romanrafal 16.08.2013 13:56
fajne nigdy nie jadłem,ciekawe
Wojt@s
Wojt@s 06.06.2013 13:03
muszę spróbować :)
Granita 21.03.2013 00:30
kabaczek to mogę nawet i na surowo "wcinać",a Twój-w syropie- to już rarytas
PaniMISIOWA 07.03.2012 20:23
bardzo fajny sposób na kabaczka
Ewa111 25.01.2012 20:54
czy smakuje podobnie do dyni?
iziona 20.12.2011 14:14
Robię coś podobnego z cukinii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak