Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 pacz
cukier 1/2 szkl.
masło 15 dag
żółtko jajek 1 szt
galaretka cytrynowa 2 szt
banan 5 szt
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Dwie galaretki przygotowujemy w połowie wody zalecanej na opakowaniu. Trzecią robimy według przepisu.
W tortownicy ułożyć biszkopty, tak, by zakrywały szczelnie cały spód. Zmiksować masło, cukier i żółtko na jednolitą masę, dodać 4 zmksowane wczesniej banany i połączyć wszystko razem. Do tej masy bananowej dodać ścinające się dwie galaretki cytrynowe (te rozrobione w mniejszej ilości wody).
Całość wylewamy na biszkopty i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Następnie zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 13.01.2012 17:22
fajny przepis
Ewa6274879 19.12.2011 22:50
lubię takie bez pieczenia :)
1j1o1l1a1 19.12.2011 22:35
ciekawie się prezentuje...trzeba by wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak