Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodych kalarepek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 7 szt
mąka 5 dkg
masło 5 dkg
ryż 5 dkg
bulion drobiowy 1.5 l
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodych kalarepek

Rozpuścić 3 kostki bulionu drobiowego w wodzie i zagotować. Młode kalarepki obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, obsmażyć na tłuszczu. Po obsmażeniu oprószyć mąką i dodać do bulionu. Dodać sol i pieprz do smaku po czym gotować przez ok 10 minut. Ugotować ryż do miękkości w osobnym naczyniu, po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do talerzy. Ryż zalać wrzącym bulionem i posypać posiekaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.12.2011 10:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak