Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1kg
cebula 2szt
jaja 6szt
oliwa 2łyzki
świeżo mielony pieprz
mleko 2łyżki (odtłuszczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet po hiszpańsku

Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę, po czym powoli podsmażać na oliwie aż do miękkości. Ubić widelcem jaja z mlekiem z dodatkiem pieprzu. Pod patelnią z ziemniakami zwiększyć płomień tak aby olej zaczął lekko dymić. Wylać ubite jaja, wymieszać wszystko i powoli smażyć na zmniejszonym ogniu, potrząsając patelnią. Gdy spód omletu będzie dobrze upieczony, przykryć omlet talerzem, przycisnąć do omletu i odwrócić patelnię. Dolać trochę oliwy na patelnię, rozgrzać, zsunąć omlet i smażyć przez 3min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 21.02.2012 15:54
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak