Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę, po czym powoli podsmażać na oliwie aż do miękkości. Ubić widelcem jaja z mlekiem z dodatkiem pieprzu. Pod patelnią z ziemniakami zwiększyć płomień tak aby olej zaczął lekko dymić. Wylać ubite jaja, wymieszać wszystko i powoli smażyć na zmniejszonym ogniu, potrząsając patelnią. Gdy spód omletu będzie dobrze upieczony, przykryć omlet talerzem, przycisnąć do omletu i odwrócić patelnię. Dolać trochę oliwy na patelnię, rozgrzać, zsunąć omlet i smażyć przez 3min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !