Sposób przygotowania

Z żeberek usunąć kości, mięso natrzeć niewielką ilością soli, posypać pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Z kiełbasy zdjąć osłonkę, farsz rozdrobnić, rozłożyć na płacie mięsa, mięso zwinąć i związać nitką. Obsmażyć na smalcu i piec w nagrzanym piekarniku przez ok 90 minut, podlewając od czasu do czasu winem. Po wyjęciu pokroić w plastry, dekorować liśćmi sałaty, natką pietruszki i papryką. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy pomysł na roladki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !