Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w cytrynie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg mały 5 szt
sok z cytryny trochę
skórka z cytryny trochę
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w cytrynie

1.spraw pstrągi natrzyj je sola i pieprzem.
2.skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na 180 minut.
3. w naczyniu żaroodpornym umieść ryby
4.ryby oprósz skórką z cytryny i piecz 25 min w temp 180 st
5. podawaj obłożone świeżo pokrojonymi plasterkami cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak