Sposób przygotowania

Śliwki umyć, usunąć pestki. Ryż opłukać, zalać 1 1/2 szklanki wrzącej wody, dodać sól, wymieszać. Postawić na małym ogniu, pogotować 5 minut, dodać śliwki, wymieszać, gotować ok 50 minut. Podawać ze śmietaną, cynamonem i cukrem.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    diablica85

    Uwielbiam śliwki:))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    borys

    Pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię ryż i lubię śliwki
  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią wypróbuję ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    dobre zestawienie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ze śliwkami jeszcze nie jadłam trzeba spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !