Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 20 dag
masło 1 kostka
orzechy włoskie 40 dag
jajko 6 szt
cukier 40 dag
cukier waniliowy 2 op
rum 5 łyżek
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z orzechami

Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do rondelka, dodajemy masło i wszystko razem rozpuszczamy a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy drobno siekamy ale nie mielimy. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Następnie dodajemy wystudzoną masę czekoladowo-maślaną i rum. Mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i ponownie mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem i przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 40-45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.01.2012 07:42
bardzo szybkie ciasto do zrobienia,lubi? takie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak