Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w skorupce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cytryna 0,5 szt
masło 2 łyżki
jajko 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
ziemniaki 5 szt
cebula 1 szt
marchew 2 szt
olej 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
pomidory w zalewie 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 5 posiekane
natka pietruszki 6 łyżek
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w skorupce

Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, skrapiamy sokiem wyciśniętym z połówki cytryny i oprószamy solą i pieprzem. W miseczce rozcieramy masło z drobno posiekanymi /lub zmielonymi/ orzechami, posiekaną natką, parmezanem, bułką tartą i wbijamy jajko. Filety rybne smarujemy przygotowaną masą, przekładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 min. Ziemniaki i marchew obieramy, opłukujemy i kroimy.Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim warzywa. Oprószamy solą i pieprzem. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z puszki i chwilę razem podduszamy. Na talerzach rozkładamy porcję ryby i podajemy z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.05.2012 22:23
bardzo dobry pomysł
kriso 07.01.2012 19:41
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak