Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki 1 kg
jaja 9 sztuk
szynka wędzona 1/2 kg
margaryna 8 dkg
mąka 1-2 łyżki
pieprz, sól do smaku
bulion 1/2 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z jajkiem

Mięso pokroić na plastry po ok. 10 dkg., lekko rozbić tłuczkiem, osolić, oprószyć pieprzem. Na plastry mięsa kłaść plastry szynki, owijać nimi jaja ugotowane na twardo. Obwiązać nitką, obrumienić na rozgrzanym tłuszczu, podlać bulionem. Dusić 30-40 minut. Gdy będą miękkie sos zaciągnąć mąką. Podawać z ryżem na sypko i zieloną herbatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 14.10.2011 10:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak