Sposób przygotowania

Mięso naszpikować paskami słoniny, natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, goździki, przyprawy i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do garnka, podlać winem i dusić 30 min. Następnie dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aź mięso będzie miękkie. Mięso poluoić na plastry, sos przetrzeć przez sito. Podawać z kładzionymi kluskami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mięso wołowe smaczne i zdrowe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    solidne żarcie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !