Sposób przygotowania

mięso umyć pokroić w kostkę cebulę obrać posiekać pieczarki umyć i pokroić w plasterki,rozgrzać olej zrumienić mięso z każdej strony doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym zdjąć mięso z patelni pozostawiając na niej powstały sos wlać resztę oleju podsmażyć cebulę wraz z pieczarkami,dodać curry i mąkę oraz szklankę zimnej wody i dokładnie wymieszać aby nie było grudek dolać mleko kokosowe i mieszankę przypraw wymieszać dodać podsmażone mięso i gotować 10min.dodać groszek jeśli jest mrożony to nie rozmrażać i gotować jeszcze 5min.kolendrę opłukać i posiekać dodać przed końcem gotowania i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !