Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w złocistej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
żółtko jajek 3 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w złocistej panierce

Ziemniaki dokładnie myjemy, a następnie gotujemy w lekko osolonym wrzątku w mundurkach. Po ugotowaniu i wystudzeniu obieramy ze skórki. Następnie żółtka roztrzepujemy widelcem, można dodać odrobinę wody, doprawiamy solą oraz pieprzem. Każdy ziemniak maczamy w roztrzepanym i doprawionym żółtku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190*C. Pieczemy około 20-25 minut, aż ziemniaki się ładnie zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak