Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

idealna polewa czekoladowa do ciasta lub ciastek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 5 łyżek
kakao 3 łyżki
śmietana kwaśna 3 łyżki
margaryna 1/2 kost.
Żelatyna wieprzowa Prymat
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: idealna polewa czekoladowa do ciasta lub ciastek

do naczynia wsypać cukier puder,kakao,wlać kwaśną śmietanę i włożyć margarynę zagotować co jakiś czas mieszając zdjąć z ognia dodać żelatynę rozpuszczoną w łyżce wrzątku wymieszać i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 28.12.2011 14:51
mniam
Monika193
Monika193 28.12.2011 12:54
ciekawe
treonina 19.12.2011 08:21
ciekawa ta polewa :-) sprawdzę czy naprawdę jest idealna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak