Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na skrzydełkach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 6 szt
ziemniaki 6 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
ziele angielskie
natka pietruszki
sól
pieprz
bulion 1 kostka
kasza jęczmienna 6 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na skrzydełkach

Umyć skrzydełka i ugotować je w 2 litrach wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce na średnich oczkach (można też poszatkować w blenderze), ziemniaki pokroić w kosteczkę.

Wyjąć skrzydełka jak się ugotują, wrzucić ziemniaki, kostkę bulionową, chwilkę podgotować, potem dodać marchewkę, seler, pietruszkę oraz dodać opłukaną kaszę. Gotować razem do czasu, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Doprawić do smaku solą, pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 22.06.2012 12:01
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak