Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny pasztet mięsny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe pół kg
mięso wołowe pół kg
sarnina ćwierć kg
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 szt
jajko 3 szt
ziele ang 10 szt
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
boczek ćwierć surowy bez kości
kajzerka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny pasztet mięsny

Do garnka włożyć wieprzowinę, wołowinę, boczek i sarninę, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz kolendrę. Zalać wodą i gotować do miękkości.
Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przepuścić przez maszynkę razem z bułką.
Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić.
Masę przełożyć do formy keksówki.
Piec ok 1,5 godziny w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 20.12.2011 21:54
dziekuję
iziona 20.12.2011 14:26
Zdjęcie bardzo przyciąga uwagę i pasztet też musi być pyszny
dorota20w 18.12.2011 23:21
dziękuję :)
Monika111 18.12.2011 21:27
fnomenalny pasztet,fenomenalne zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak