Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche makaroniki z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka orkiszowa 30 dag
masło pół kostki
jajko 1 szt
cukier pół szkl
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche makaroniki z orzechami

Wszystkie składniki (oprócz orzechów) na ciasto miksuję robotem kuchennym. Potem wysypuje na blat i jeszcze chwilę zagniatam. Schładzam w lodówce pół godziny.

Ciasto rozwałkowuję i radełkiem do ciasta tnę prostokąty.
Na każdy prostokąt nakładam połówkę orzecha i zawijam.
Ciastka układam na blaszce i piekę ok 15-20 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 18.12.2011 20:38
bardzo fajne i łatwe w wykonaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak