Sposób przygotowania

Bakalie zamoczyć w rumie, Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z połową proszku do pieczenia i dokładnie posiekać z masłem. Następnie dodać 3 żółtka, wiórki kokosowe, śmietanę, 1 łyżkę cukru pudru, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, zawinąć w folię i włożyć na 1/2 godziny do zamrażarki. Białka z pozostałym cukrem pudrem ubić na sztywną pianę, dodać budyń, pozostały proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Połowę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach do przygotowanej formy, wyłożyć pokrojone bakalie, zalać ciastem z budyniem. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie tarty to ja lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !