Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
ser feta 1 opakowanie
pomidory 2 sztuki
ogórki 2 sztuki
papryka 1
jajko 5 sztuk
kukurydza konserwowa 1 puszka
ząbki czosnku 3 sztuki
majonez 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
posiekany koperek do smaku
jogurt 3 łyżki
żółty ser starty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z fetą

Ziemniaki pokroić w kostkę ułożyć na spodzie naczynia. Drobno pokrojony ser feta rozrzucić po ziemniakach. Następnie pokroić ogórki i pomidory i paprykę i ułożyć jako 3 warstwę. Jajka pokroić w grubą kostkę dodać do sałatki. Kukurydze odcedzić i ułożyć jako kolejna warstwę. Na wierzch grubo posypać startym żółtym serem. Przygotować sos: 3 łyżki majonezu i jogurtu wymieszać, dodać 3 wyciśnięte ząbki czosnku odrobinę pieprzu soli i posiekanego kopru. Wszystko dobrze wymieszać i zalać wierzch sałatki. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak