Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
grzyby suszone 3 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sok z cytryny
ziele angielskie
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz wigilijny

Grzyby umyć,zalać zimną wodą ,odstawić na jakiś czas,następnie ugotować je w tej wodzie i odcedzić.Buraki umyć wypłukać pokroić na kawałki,wrzucić do wywaru z grzybów ,dodać pokrojona cebulę,2 ziarnka ziela angielskiego ,liść laurowy,3 ziarnka pieprzu.Gotować do miękkości buraków ,jeżeli wywaru jest mało uzupełnić bulionem z kostki.Na koniec posolić ,dodać odrobinę cukru,łyżkę masła i sok z cytryny. Grzyby wykorzystać do nadzienia uszek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.04.2012 19:26
fajny;)
Grazyna0211 06.02.2012 12:20
pyszny jest taki barszczyk z uszkami
ben-ka 31.01.2012 09:17
U mnie to jest obowi?zkowe danie wigilijne.
romanrafal
romanrafal 29.01.2012 09:16
pycha
Ewelina38 10.01.2012 13:32
popatrzyłam i zgłodniałam .....
Teresa19 29.12.2011 15:18
pyszny
Magdalena1110 21.12.2011 18:25
smaczny
Krystyna32 21.12.2011 17:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak