Sposób przygotowania

Grzyby umyć,zalać zimną wodą ,odstawić na jakiś czas,następnie ugotować je w tej wodzie i odcedzić.Buraki umyć wypłukać pokroić na kawałki,wrzucić do wywaru z grzybów ,dodać pokrojona cebulę,2 ziarnka ziela angielskiego ,liść laurowy,3 ziarnka pieprzu.Gotować do miękkości buraków ,jeżeli wywaru jest mało uzupełnić bulionem z kostki.Na koniec posolić ,dodać odrobinę cukru,łyżkę masła i sok z cytryny. Grzyby wykorzystać do nadzienia uszek

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    popatrzyłam i zgłodniałam .....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    U mnie to jest obowi?zkowe danie wigilijne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny jest taki barszczyk z uszkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !