Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z 3 łyżkami letniego mleka. Resztę mleka zagotować, wrzącym zalać pół szklanki mąki, rozetrzeć. Wymieszać z pozostałą mąką, drożdżami i odstawić. Gdy zacznie rosnąć dodać żółtka utarte z cukrem, letnie rozpuszczone masło i alkohol. Dokładnie wyrabiać, kiedy zacznie odstawać od rąk i naczynia, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie wycinać z rozwałkowanego ciasta krążki szklanką.Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.Osuszyć na ściereczce. Napełnić szprycownicą dowolnym nadzieniem. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm... domowe pączki... ale by się zjadło
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !