Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Wymieszać oliwę z oliwek z papryką mieloną, czarnym mielonym pieprzem, solą i pokrojoną w piórka cebulą. Przełożyć na patelnię i podpiec. Następnie przełożyć całość do garnka i zalać 3 litrami wody. Dodać pozostałe przyprawy i gotować około 20 minut.

Marchew, pietruszkę i buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do zupy, cały czas ją gotując na wolnym ogniu. Następnie dodawać kolejno ziemniaki pokrojone w kostkę, pora w krążki, botwinkę na paseczki i białą fasolę. Gotować, aż żeberka będą miękkie.

Śmietankę wymieszać z kilkoma łyżkami zupy. Dodać do całości i zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawie wyglada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Pożywana i smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jest w niej tyle smaków że musi być delicious :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !