Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna na żeberkach

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek wieprzowych 1 kg
marchewki 3 szt.
pietruszki 3 szt.
małego pora 1 szt.
młodej botwinki razem z buraczkami 1 pęczek
białej fasoli 1 puszka
ziemniaków 10 szt.
śmietanki 18% 100 ml
cebuli 2 szt.
oliwy z oliwek 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna na żeberkach

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Wymieszać oliwę z oliwek z papryką mieloną, czarnym mielonym pieprzem, solą i pokrojoną w piórka cebulą. Przełożyć na patelnię i podpiec. Następnie przełożyć całość do garnka i zalać 3 litrami wody. Dodać pozostałe przyprawy i gotować około 20 minut.

Marchew, pietruszkę i buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do zupy, cały czas ją gotując na wolnym ogniu. Następnie dodawać kolejno ziemniaki pokrojone w kostkę, pora w krążki, botwinkę na paseczki i białą fasolę. Gotować, aż żeberka będą miękkie.

Śmietankę wymieszać z kilkoma łyżkami zupy. Dodać do całości i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 18.05.2012 09:33
pycha
pacpaw 13.03.2012 18:12
jest w niej tyle smaków że musi być delicious :o)
bercik1 24.05.2011 21:20
Pożywana i smaczna
IlonaAlbertos 22.05.2011 23:08
Wygląda wspaniale.
Adamorek 12.02.2011 23:53
fajne
pioge7 22.01.2011 12:34
super
caroline1983 25.07.2010 12:47
Ciekawie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak