Sposób przygotowania

Makaron w kształcie ryżu gotujemy al dente, i odstawiamy do ostygnięcia.
Ogórek (obrany), ser i szynkę kroimy w średniej wielkości kosteczkę i wrzucamy do miseczki. Dodajemy odsączoną z wody kukurydzę i ostudzony makaron. Wszystko mieszamy z majonezem (nie za dużą ilością, ale tak by sałatka nie była za sucha. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    emylka86

    30 dkg to jednostka orientacyjna można dać go trochę więcej lub mniej i też będzie dobrze
  • 3
    original
    Opublikowano

    emylka86

    w poprzednim wpisie chodzi mi o makaron : ) a jeśli chodzi o ogórka, bardzo dobrze sałatka smakuje również z ogórkiem konserwowym.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    polecam ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dabrowianka

    muszę spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !