Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronem ryżowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy 30 dkg
ser żółty 25-30 dkg
ogórek świeży 1-2 sztuki
szynka wieprzowa 30 dkg
kukurydza w puszce 1
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem ryżowym

Makaron w kształcie ryżu gotujemy al dente, i odstawiamy do ostygnięcia.
Ogórek (obrany), ser i szynkę kroimy w średniej wielkości kosteczkę i wrzucamy do miseczki. Dodajemy odsączoną z wody kukurydzę i ostudzony makaron. Wszystko mieszamy z majonezem (nie za dużą ilością, ale tak by sałatka nie była za sucha. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dabrowianka 16.03.2012 16:56
muszę spróbować :)
caffee_tea 04.03.2012 00:10
polecam ten przepis
joanna77 18.12.2011 19:30
super
Emilia22 18.12.2011 17:05
super
halina17 18.12.2011 15:41
smaczna
Robert10 18.12.2011 15:27
świetna
emylka86 18.12.2011 15:25
w poprzednim wpisie chodzi mi o makaron : ) a jeśli chodzi o ogórka, bardzo dobrze sałatka smakuje również z ogórkiem konserwowym.
emylka86 18.12.2011 15:23
30 dkg to jednostka orientacyjna można dać go trochę więcej lub mniej i też będzie dobrze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak