Sposób przygotowania

kukurydzę ugotować w osolonej wodzie wystudzić i wyskubać ziarenka,kurczaka umyć i ugotować rosół,imbir obrać i zetrzeć dymkę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,ziemniaki obrać paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne pokroić w kostkę,na rozgrzanym oleju zeszklić imbir,cebulę i czosnek,dodać ziemniaki i paprykę wymieszać i chwilę jeszcze smażyć,oprószyć warzywa mąką zasmażyć wlać mleko i gorący rosół wymieszać i gotować przez 20min.kurczaka p[okroić w paski i razem z kukurydzą dodać do zupy,zagotować przyprawić do smaku nalewać na talerze i każdą porcję posypać startym serem i dymką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !