Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czosnkiem i imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l.
kurczak
kukurydza 4 kolby
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryka czerwona
ziemniaki 6 szt.
imbir kawałek
czosnek 3 ząbki
mleko 1/2 szkl.
olej 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól i pieprz
ser gouda 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czosnkiem i imbirem

kukurydzę ugotować w osolonej wodzie wystudzić i wyskubać ziarenka,kurczaka umyć i ugotować rosół,imbir obrać i zetrzeć dymkę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,ziemniaki obrać paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne pokroić w kostkę,na rozgrzanym oleju zeszklić imbir,cebulę i czosnek,dodać ziemniaki i paprykę wymieszać i chwilę jeszcze smażyć,oprószyć warzywa mąką zasmażyć wlać mleko i gorący rosół wymieszać i gotować przez 20min.kurczaka p[okroić w paski i razem z kukurydzą dodać do zupy,zagotować przyprawić do smaku nalewać na talerze i każdą porcję posypać startym serem i dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 07.05.2012 20:36
ciekawa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak