Sposób przygotowania

Do mąki wbić cale jajka, dodać sól , wlać mleko (można zmieszać pól na pól z woda).Mortadele pokroić na 12 plastrów grubości około 1cm, pomiędzy dwa kawałki wkładać po plasterku sera .Na grubej patelni rozgrzać olej , łyżka wylać jedna warstwę ciasta, położyć na niej 2 plastry mortadeli przełożone serem , polać druga łyżka ciasta . Przysmażyć z jednej strony na zloty kolor przewrócić łopatka , podsmażyć . Podawać według upodobań z ketchupem lub innym sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawy pomysł :-) lubię mortadele
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    coś innego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !