Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z mortadella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2 sztuk
mleko 2% 2 szklanka
sól do smaku 1 gram
olej do smażenia 2 łyżki
mortadella 40 dag
żółty ser 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z mortadella

Do mąki wbić cale jajka, dodać sól , wlać mleko (można zmieszać pól na pól z woda).Mortadele pokroić na 12 plastrów grubości około 1cm, pomiędzy dwa kawałki wkładać po plasterku sera .Na grubej patelni rozgrzać olej , łyżka wylać jedna warstwę ciasta, położyć na niej 2 plastry mortadeli przełożone serem , polać druga łyżka ciasta . Przysmażyć z jednej strony na zloty kolor przewrócić łopatka , podsmażyć . Podawać według upodobań z ketchupem lub innym sosem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 12.09.2013 07:18
coś innego
treonina 18.12.2011 16:26
ciekawy pomysł :-) lubię mortadele

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak