Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa ze smietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 200 gram
ziarenka smaku 1 łyżeczka
marchew 2 szt
seler 100 gram
pietruszka 100 gram
mąka 2 łyżki
śmietana 200 gram
makaron 200 gram
bulion 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa ze smietaną

PRZYGOTOWANIE:

1- 3 Litry wody wlewamy do garnka do tego dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz ziarenka smaku oraz warzywa czyli marchew pietruszkę i
seler 2- Gotujemy 30 minut do miękkości warzyw dodajemy bulionetki kiedy się rozpuszczą dodamy przecier pomidorowy 3-Mąką zagęszczamy zupę dodajemy do zupy mieszamy 4- Śmietanę wlewamy do zupy i wystarczy zamieszać 5- Makaron gotujemy 15 minut i gotowe smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.06.2013 12:31
bardzo dobra zupa
cukiereczek 28.06.2012 08:24
lubię
Anna133 27.06.2012 08:41
smaki dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak