Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1kg
kurczak 50dag
porcja włoszczyzny
cebula 2szt
ryż 2/3szkl
natka pietruszki 5łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska z pulpetami

Przygotuj pulpety wg przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/190612/pulpety.html
Włoszczyznę obrać i opłukać. Kurę oraz mięso wołowe umyć, wraz z włoszczyzną , bez kapusty, włożyć do garnka i zalać 3,5l zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień. Cebulę przypiec na suchej patelni i wraz z liśćmi, zielem, solą i pieprzem dodać do wywaru. Gotować 2h na małym ogniu. Na 20min przed końcem gotowania dodać kapustę. Groszek odcedzić z zalewy, opłukać, krótko obgotować w osolonym wrzątku i osączyć. Ryż ugotować na sypko.Zupę podawać z łyżeczką groszku, łyżką ryżu i 3 pulpetami . Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 28.02.2012 06:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak