Sposób przygotowania

Zetrzeć czekoladę na drobnej tarce. Masło, cukier, olejki i rum ubić w misce. Oddzielić żółtka od białek. Dodawać kolejno żółtka do kremu i ubijać. Zmieszać migdały z czekoladą, mąką ziemniaczaną, cynamonem i proszkiem. Mieszankę dodać do kremu i wymieszać, stopniowo dodając tyle mleka żeby ciasto grubymi soplami spływało z łyżki. Nagrzać piekarnik do 180st. Białka zmieszać z solą i ubić na sztywną pianę. Dodać 2/3 piany do ciasta i wymieszać, a następnie dodać resztę piany i znów wymieszać. Natrzeć formę masłem i oprószyć mąką. Włożyć ciasto do formy i piec ok 40min. Potem wyjąć i studzić w formie przez 10min. Wyłożyć comber posmarować konfiturą morelową i zostawić do ostudzenia. Roztopić polewę czekoladową i posmarować nią ciasto. Posypać pistacjami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    w połączeniu z pistacjami musi być baaardzo pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !