Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto deserowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120g
tłuszcz do formy
brązowy cukier 100g
szczypta soli
Cynamon mielony Prymat szczypta
kwiat muszkatałowy szczypta
jaja 2szt
mielone migdały 70g
mąka pszenna 250g
proszek do pieczenia łyżeczka
sok pomarańczowy 3łyżki
świeża mięta 3gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto deserowe

Nagrzać piekarnik do 180st. Nasmarować formę tłuszczem. Umyć porzeczki i widelcem oderwać owoce od łodyżek. Masło, cukier, sól i przyprawy ubić mikserem. W trakcie ubijania dodawać stopniowo jaja i mielone migdały. Zmieszać mąkę z proszkiem, dodać do masy i wymieszać. Dodać sok pomarańczowy. Listki mięty drobno posiekać. Wraz z porzeczkami dodać do ciasta i wymieszać. Przełożyć ciasto do formy. Piec 50min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak