Sposób przygotowania

Na wierzch ciasta i nadzienie: 200g masła, 200g miodu, 1l mleka, 300g płatków migdałowych, 2 torebki budyniu waniliowego, 3łyżki śmietany, 40g cukru pudru.
Cytrynę otrzeć ze skórki. Zmieszać w misce mąkę, sól, skórkę, drożdże i łyżkę cukru. Dodać masło, letnie mleko i resztę cukru. Wszystko wyrobić mikserem. Ciasto przykryć i odstawić na 30min. Nagrzać piekarnik do 200st. Nasmarować blachę masłem. Przygotować polewę. Zagotować w rondelku, mieszając 100g masła, cały miód, płatki migdałowe i śmietanę. Odstawić. Ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na blasze. Po nakłuwać widelcem i odstawić na 15min. Posmarować polewą i piec 30min. Rozmieszać budyń w proszku z 4łyżkami mleka, zagotować resztę mleka, dodać rozrobiony budyń i gotować mieszając 2min. Ochłodzić. Resztę masła ubić z cukrem pudrem, dodawać po łyżeczce tej masy do budyniu i mieszać. Pokroić ciasto na 24kawałki. Przekrawać je poziomo i nakładać do środka po 2 łyżki kremu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    sorki za szczerość, ale zdjęcia fatalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zdjęcia może fatalne, ale przepis fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wybacz, iziona, ale zdjęcie powinno zachęcać a nie zniechęcać tak jak to
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ty kobieto potrafisz tylko obrażać. Idź lepiej zbierać grzyby, ale nie muchomory bo po nich ci całkiem odbija.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !