Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z zacierkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zacierki 10dag
ziemniaki 4szt
słonina 5dag
cebula
ząbek czosnku
kostka rosołowa 3szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 5szt
natka pietruszki 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z zacierkami

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Wlać 6 szklanek wody, dodać kostki, ziele, liść i sól, gotować 30min. Zacierki dodać do zupy kiedy ziemniaki będą prawie miękkie i gotować 5min. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, dodać do słoniny i zrumienić a następnie połączyć z zupą. Doprawić solą i pieprzem i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak