Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa marokańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 250 g
cebula biała 1
ziemniaki 2
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa marokańska

wymieszać wszystkie składniki ze sobą, dodać natkę pietruszki, pieprz, szafran, kurkumę imbir, koper. Soli nie dawać. Podgrzać zupę prawie do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować powoli do momentu aż ciecierzyca zmięknie. Posolić zupę a na koniec lekko zmiksować. Przed podaniem dodać sok z cytryny i posypać natka kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak