Sposób przygotowania

Biszkopty lub pierniki pokruszyć i połączyć z masłem. Wyłożyć na dno formy, przyklepać i schłodzić w lodówce.
Ser zmielić z cukrem, żółtkami i śmietanką w malakserze. Do masy serowej dodać ubite na pianę białka i połączyć je.
Sposoby na umieszczenie konfitury są 2.
1. Miedzy biszkoptowe dno i masę serową
2. Po upieczeniu jako górną warstwę
Akurat teraz robiłam wg sposobu 1.

Piec w 170 stopniach około 40 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    jak prosty przepis to dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszniutki taki serniczek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    KAROLA

    prosty i idealny dla mnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutki !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    moje ulubione ciasto
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mały ale smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    proste najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MartaKarasia90

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taki serniczek to i ja bym zjadła.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    świetny pomysł na inny sernik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Sernik uwielbiam w każdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny sernik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kulinarna33

    Smacznyyy .. :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !