Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
cukier puder 30 dkg
laska wanilii 1 szt
płatki migdałowe 3 łyżki
twaróg 0.5 (półtłusty)
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Ser mielimy dwa razy po czym trzeci raz mielimy razem z żółtkami ugotowanych jaj. Cukier ucieramy z masłem po czym dodajemy go do zmielonego sera,dodajemy też sparzone i drobno posiekane migdały oraz drobno pokrojoną wanilię. Ucieramy. Dokładnie utartą paschę zawijamy w wilgotną lnianą ściereczkę,włożyć do specjalnej podłużnej foremki,obciążyć i odłożyć do lodówki na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 23.08.2012 09:06
super
KasiaK90 24.12.2011 08:01
super
caralajna 18.12.2011 11:46
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak