Sposób przygotowania

Filety lekko rozbijamy, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym i curry. Obtaczamy w jogurcie, dosypujemy rozgniecione listki mięty i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Ja je usmażyłam na posmarowanej lekko olejem patelni grillowej, usunąwszy najpierw nadmiar marynaty. Smażyły się dłużej, niż zwykle mięso na patelni grillowej, bo marynata stanowiła warstwę izolacyjną – tak po ok. 10 minut z każdej strony. Po zdjęciu mięsa z patelni zdeglasowałam ją rosołem i wytworzył się sympatyczny sosik – polałam nim ryż, który był oczywistym dodatkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiada się smakowicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny pomysł,z mięta nie robiłam jeszcze:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wieki nie marynowałem w mlecznej marynacie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak smażysz to marynata nie przypala Ci się. Mi często na tej patelni grillowej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Nie, nie przypala sie .
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smacznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny kurczaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !