Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dkg
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
olej 2 łyżki
koper 1 pęczek
rosół 1/2 litra
sól do smaku
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym oleju. Cebulę i marchew pokroić, kapustę poszatkować. Do podsmażonego mięsa dodać cebulę, chwilę razem podsmażyć. Potem dodać marchewkę i kapustę, zalać rosołem. Dusić na małym ogniu przez 45 minut. Na koniec dodać koperek oraz pokrojone w kostkę pomidory. Dusić jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 01.02.2012 13:28
super
agnieszka137 24.01.2012 22:44
?wietny ten bigosik:)
anja3107 19.01.2012 11:06
smaczny
Iwona51
Iwona51 15.01.2012 12:50
smaczny
jolita 12.01.2012 10:03
fajne
Ewa95 01.01.2012 15:39
mniam
novita26 31.12.2011 08:24
mniam mniam
novita26 31.12.2011 08:24
mniam mniam
kawazprzyjacielem 30.12.2011 09:31
też taki robię
novita26 27.12.2011 15:24
fajne
Kopiko1983 20.12.2011 21:43
Pyszny
Katarzyna/kate1980 19.12.2011 23:11
uwielbiam taki
Katarzyna/kate1980 19.12.2011 23:11
uwielbiam taki
anna186 19.12.2011 20:56
smaczne
novita26 19.12.2011 08:27
super
aginaa 18.12.2011 22:30
smaczny
FAFIK 18.12.2011 10:47
Smaczne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak