Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka z kaszą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
kasza jęczmienna 150 g
pieczarki 5 szt
seler naciowy
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
oliwa
polędwica wieprzowa 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka z kaszą

Paprykę myjemy odcinamy kapelusz i wydrążamy środek , mięsko kroimy w malutkie paseczki , a warzywa według uznania , na rozgrzaną oliwę wrzucamy mięso , pieczarki , seler , cebulę , podsmażamy chwilkę ok 5 min , następnie dodajemy cukinię i kaszę podlewamy wodą ok 150 ml i podgrzewamy aż woda odparuje , takim sypkim farszem napeałniamy paprykę ale nie do pełna bo kasza jeszcze zwiekszy objetość , gotowe papryki ustawiamy albo w garnku i na wolnym ogniu podlewając lekko wodą dusimy ok 40 min , lub do piekarnika na 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 15.07.2013 09:20
nieźle wygląda
bietka 11.02.2013 16:14
pewnie smaczne
agnieszkalider 04.02.2013 07:58
Rewelacyjny przepis
Anna133 19.12.2011 08:07
świetna alternatywa , dla nudnych dań
Anna133 19.12.2011 08:07
dokładnie czym tylko się da , bo z każdym farszem jest smaczna
iziona 18.12.2011 18:36
Ja też faszeruję paprykę czym tylko się da :) ta wyglada pysznie
Monika111 18.12.2011 10:17
Fajnie wygląa i pewnie tak smakuje.... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak