Sposób przygotowania

golonki oczyścić umyć natrzeć solą,pieprzem i pozostałymi przyprawami oraz czosnkiem zalać piwem i odstawić na ok.2 godz.po tym czasie golonki wraz z wywarem przełożyć do garnka tak aby mięso było przykryte jeśli jest mało sosu to dolać wody i gotować na małym ogniu do miękkości chwilę przed końcem gotowania dodać obrane umyte i pokrojone w słupki warzywa,gotowe golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarować je olejem lub oliwą i piec w piekarniku w temp.200st. aby się zrumieniły ok.15min.wywar z golonek zagotować zmniejszyć płomień i gotować aż odparuje i zgęstnieje mąkę,śmietanę i koncentrat zmiksować blenderem i zagęścić sos doprawić do smaku,podawać golonki z sosem i ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam golonki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !