Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonki w piwie z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonko przednie 2 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 2 szt.
seler
por
piwo jasne 1 but.
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat
pieprz i sól
smietana 18%
mąka
koncentrat pomidorowy 1 słoik mały
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: golonki w piwie z warzywami

golonki oczyścić umyć natrzeć solą,pieprzem i pozostałymi przyprawami oraz czosnkiem zalać piwem i odstawić na ok.2 godz.po tym czasie golonki wraz z wywarem przełożyć do garnka tak aby mięso było przykryte jeśli jest mało sosu to dolać wody i gotować na małym ogniu do miękkości chwilę przed końcem gotowania dodać obrane umyte i pokrojone w słupki warzywa,gotowe golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarować je olejem lub oliwą i piec w piekarniku w temp.200st. aby się zrumieniły ok.15min.wywar z golonek zagotować zmniejszyć płomień i gotować aż odparuje i zgęstnieje mąkę,śmietanę i koncentrat zmiksować blenderem i zagęścić sos doprawić do smaku,podawać golonki z sosem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.02.2013 13:35
uwielbiam golonki :)
Motorek 17.08.2012 11:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak