Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona papryka po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
oliwa 150 ml
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
papryka czerwona 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona papryka po grecku

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić do niego paprykę, piec przez 50 minut (skórka ma się przypalić). Paprykę przełożyć do woreczków, szczelnie zamknąć, odstawić na 10 minut. Po tym czasie obrać paprykę, oczyścić, pokroić na kawałki. Włożyć do słoików, zalać czosnkiem posiekanym wymieszany z oliwą. Posypać kucharkiem. Zakręcić słoiki. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.01.2012 10:21
pycha
agnieszka137 17.12.2011 23:52
mmmmiam... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak