Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny barszcz z pierożkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
pieprz do smaku
kostka grzybowa 1 szt
Ciasto:
mąka tortowa 3 szkl
jajko
woda
sól
kostka rosołowa 2 sztuki
margaryna 2 łyżki
grzyby leśne 30 obgotowane
kapusta kiszona 30 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny barszcz z pierożkami.

farsz;
Kapustę i grzyby wcześniej ugotowane przecedzamy na durszlaku. Cebule podsmażamy na margarynie .Dodajemy kapustę i grzyby ,razem chwilę smażymy. Dodajemy kostkę grzybową rozprowadzoną w pół szklanki gorącej wody i doprawiamy pieprzem do smaku. Gdy nadmiar wody nam odparuje , ściągamy z ognia i studzimy. Kroimy drobno lub miksujemy blenderem.

Z mąki , jajka i wody robimy ciasto na pierogi. Radełkiem wykrawamy równej wielkości kwadraty o boku 4 x4 . Nakładamy na każdy po porcji farszu i zlepiamy pierożki w kształt trójkąta. Gotujemy w osolonym wrzątku.

Barszcz czerwony przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem kostki rosołowej. Doprawiamy pieprzem.

Podajemy z pierożkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.02.2014 10:20
Co za pyszności :)
kate.500 16.01.2014 18:08
pyszny barszcz
wiola333 12.04.2013 09:48
bardzo smaczny przepis
Elżbieta17 21.05.2012 08:36
rewelacja:)
misia53 15.05.2012 11:44
bardzo to lubię, zeby tylko ktoś pierożków mi narobił......
olkaaa 21.03.2012 08:47
uwielbiam
IlonaAlbertos 14.01.2012 02:20
Wygląda wspaniale.
leonkot 03.01.2012 19:08
bardzo apetyczny :)
leonkot 03.01.2012 19:08
bardzo apetyczny :)
Katarzyna/kate1980 20.12.2011 21:44
pyszności
aginaa 20.12.2011 21:34
smaczny
ben-ka 20.12.2011 09:30
U Ciebie już święta:)
1j1o1l1a1 18.12.2011 00:24
mi tez tym razem wyszły takie duże pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak